David Čížek | | Muži

Kolaps Spartaku v utkání se Strakonicemi

Poslední lednový nedělní podvečer přivítali naši hokejisté soupeře ze Strakonic, který se vyhřívá v nejvyšších patrech tabulky KL. Spartak bojuje o osmičku, proto bylo potřeba bodovat.

OLH Spartak Soběslav – HC Strakonice

5:6 PP (3:0, 2:1, 0:4 – 0:1)

Branky a asistence: 3. Hák (Žákovský), 15. Žákovský (L. Karpíšek), 17. Smrž (Hák, Punčochář), 26. Máca (L. Karpíšek), 36. Vild (Kučera, L. Karpíšek) – 39. M. Hrubý (D. Kovář), 44. M. Hrubý (L. Papež), 44. Samohejl (Křenek), 47. P. Šebesta (Křenek), 51. Samohejl (M. Müller), 62. Samohejl (P. Řehoř).
Rozhodčí: Kraval – T. Müller, Bušta.
Vyloučení: 10:7, navíc P. Šebesta (STR) 10 minut, využití: 1:2, v oslabení 1:0
Sestavy týmů:

OLH Spartak Soběslav: Dvořák – Punčochář, Sládek, M. Karpíšek, L. Karpíšek, Smíšek – Hák, Žákovský, Smrž, Vild, Píha, Kučera, Pauš, Máca, Hlaveš
HC Strakonice: Myslivec – M. Hrubý, Topinka, D. Škoda, D. Kovář, D. Papež – P. Řehoř, A. Mikeš, P. Šebesta, Samohejl, Křenek, M. Müller, L. Hrubý, L. Papež

Komentář: Excelentní první třetina, solidní druhá a katastrofální třetí dějství. Tak by se dal v kostce shrnout výkon našich hokejistů. Z vedení 5:0 pustili strakonické hokejisty vlastními chybami zpět do utkání a hosté touto nabídkou nepohrdli. Postupně ukrajovali z našeho náskoku dílek za dílkem, v základní hrací době se jim podařilo vyrovnat a v prodloužení pak Samohejl rozhodl svým třetím gólem v utkání o bonusovém bodu pro hosty.