David Čížek | | Muži

Soběslav zničila Pelhřimov, na play off to nestačilo

Poslední utkání základní části KL sehrál Spartak doma, soupeřem mu byl tým Pelhřimova. Pro účast v play off potřebovali domácí vyhrát za tři body a současně dvoubodovou výhru Vimperka v Jindřichově Hradci. Tábor s ohledem na prohru v Radomyšli byl již bez šance na účast mezi osmičkou.

OLH Spartak Soběslav – HC Lední Medvědi Pelhřimov B

15:3 (1:1, 4:1, 10:1)

Branky a asistence: 9. Žákovský (Hraňo), 23. Hraňo (Žákovský, Hák), 26. O. Pánek, 31. Hraňo (Sládek, Žákovský), 34. O. Pánek (L. Karpíšek), 41. Hák (Žákovský, Vild), 42. Žákovský (Hák, Vild), 45. Hraňo (Žákovský), 48. Hák (Hraňo, Žákovský), 48. Hák (Žákovský), 53. Hlaveš (Píha), 55. Pauš (O. Pánek), 56. Pauš (Šafář), 58. Pauš (L. Karpíšek), 59. Sládek (Žákovský) – 11. Šulák TS, 29. Štěpán (Svoboda), 50. Štěpán (Zadražil)

Rozhodčí: D. Čáp, Bělohlav – P. Němec, Mil. Jindra

Vyloučení: 5:8, navíc Píha (SOB), Kalenda (PEL) oba 5 minut, využití: 5:0, v oslabení 0:0

Sestavy týmů:
OLH Spartak Soběslav: Křiklán – Vild, Sládek, M. Karpíšek, L. Karpíšek, Skalický, Hlaveš – Hák, Žákovský, Hraňo, O. Pánek, Píha, Kučera, Pauš, Šafář, Zajíc
HC Pelhřimov B: Urban – Benýšek, Hráček, Kalenda, Doubek, Cerhan – Barták, J. Vrátný, Šulák, Svoboda, Zadražil, Štěpán, Nikodým, Buchta, D. Vrátný

Komentář: Kanonáda v derniéře byla k vidění na soběslavském zimním stadiónu proto týmu Pelhřimova. Spartak nasázel soupeři 15 branek, i když to tak po prvním dějství nevypadalo. Pozitivem je návrat Olivera Pánka do sestavy Spartaku a premiérový hattrick dorostence Dominika Pauše. Dalšími hattricky přispěli k vysoké výhře Martin Hák a Martin Hraňo. Bohužel na postup do play off to nestačilo, jelikož Vajgar vyhrál po samostatných nájezdech nad Vimperkem.