Zbyněk Vlna | | 4. třída

ADDINOL CUP 2017 hokejový turnaj 4.tříd

Ve dnech 18. a 19.3. jsme na našem zimním stadiónu pořádali pod záštitou společnosti ADDINOL Central Europe s.r.o. hokejový turnaj 4.tříd. Turnaj byl stejně jako loni obsazen velice kvalitními soupeři z různých koutů České republiky. Mezi nejvzdálenější kluby patřily jednoznačně týmy ze Sokolova a Vsetína.


Osazení turnaje:

OLH Spartak Soběslav
HC Slavia Praha
HC Black Wings Linz
HC Baník Sokolov
HC Dukla JIhlava
VHK ROBE Vsetín

Turnaj se hrál systémem dvou samostatných zápasů každý s každým 2x20min čistého času.

Naši hokejisté se nám představili hned v úvodním zápase s rakouským týmem "Černých křídel". Bohužel úvodní zápas nám nevyšel dle našeho očekávání a i přes naší převahu v závěrečných minutách obou zápasů se nám nepodařilo Linec porazit.

1. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Black Wings Linz      0 - 1
2. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Black Wings Linz      1 - 1

V druhém zápase jsme se utkali s týmem  HC Slávie Praha. Na kompaktně hrající pražský tým s vyrovnanou kvalitou hráčů jsme ovšem nestačili a prohráli i přes krátké vedení v druhém ze dvou vzájemných zápasů nakonec oba zápasy.

1. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Slavia Praha              0 - 2
2. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Slavia Praha              1 - 5

Do posledního zápasu prvního turnajového dne nám byl nalosován HC Baník Sokolov. Na tento zápas jsme se výborně připravili a po lehkém odpoledním odpočinku byli kluci nabytí novou energií. Hrálo se ve vysokém tempu a na obou týmech byla patrná touha po vítězství. Koncovku prvního zápasu jsem ovšem nezvládli a těsně prohráli o 1 branku. Vítežství v následujícím zápase jsme si již utéct nenechali a konečně prolomili střeleckou smůlu z předchozích zápasů.

1. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Baník Sokolov           3 - 4
2. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Baník Sokolov           4 - 2


V neděli 19.3. již bylo téměř jasné, že pokud chceme pomýšlet na medailové umístění musíme se pokusit vyhrát všechny zbývající zápasy.

Na klukách byla znát nervozita i touha po medaily zároveň. Pokyny byly jasné " vlítnout na soupeře"  a nedat mu šanci hned od začátku zápasu. To se nám také podařilo a díky naší vůli po vítězství jsme konečně vyhráli oba zápasy.

1. zápas OLH Spartak Soběslav - VHK ROBE Vsetín          5 - 1
2. zápas OLH Spartak Soběslav - VHK ROBE Vsetín          3 - 0


Nedramatičtější okamžiky ná nás ovšem teprve čekaly v posledním utkání s týmem Dukly Jihlava. K vysněnému třetímu místu nám dle dostupných statisik stačila jedna remíza a jedna výhra. V o poznání lepší situaci byl náš soupeř, kterému stačili obě remízy a tak se hrál zápas s vysokým nasazením na obou stranách. Pokud bychom mohli vyhrát na šance tak jsme jednoznačně splnili naše očekávání, soupeře jsme přehrávali, bohužel několik tyček a výborně chytající brankáři nám stáli v cestě k cíli. V prvním zápase jsme nakonec remizovali. Druhý zápas kopíroval ten první a na klukách i přes veškerou jejich snahu začínaly být znát rozpaky z neúspěšné koncovky. Narozdíl od Jihlavy jsme nutně potřebovali výhru. Náš plán postavit údernou pětici eventuálně šetici se začínal vzdalovat behěm posledních 2 minut utkání, kdy nás soupěř zamknul v naší třetině a my jsme nebyli schopni vyhodit puk ani přerušit hru. Podařilo se nám to až 25 sekund před koncem utkání.

Důkazem, že v hokeji je možné opravu všechno byl náš vítězný gól 7 sekund před koncem zápasu, který padnul krátce po našem úspěšném vyhození puku do soupeřova pásma a příkladném forčekingu a zakončení vystřídavšího hráče.

1. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Dukla Jihlava             3 - 3
2. zápas OLH Spartak Soběslav - HC Dukla Jihlava             2 - 1

Výsledné umístění v turnaji:

1. HC Slávia Praha
2. HC Black Wings Linz
3. OLH Spartak Soběslav
4. HC Dukla Jihlava
5. VHK ROBE Vsetín
6. HC Baník Sokolov


Branky za OLH Spartak Soběslav: Vlna 11x, Hanzal 5x, Pánek 2x, Bušta 2x , Pícha a Máca


Sestava: Křiklán-Čermák, Švec, Vlna, Hanzal, Zima, Pánek, Bušta, Brůžek, Pícha, Pánková, Pavlečka, Zeman J.,Tuček, Kůrka, Slabý, Máca, Prokeš,

Klukům patří obrovský dík a pochvala  za příkladnou bojovnost během celého turnaje.


Děkujeme všem rodičům, sourozencům, příznivcům za pomoc s organizaci našeho dalšího vydařeného "palačinkového turnaje" !




 

Aktuální články

Hokejisté ocenili nejlepšího hráče roku 2023

V rámci pátečního sportovního plesu byli vyhlášení sportovci jednotlivých oddílů tělovýchovné jednoty Spartak a soběslavský hokej zde...

Starší žáci uzavřeli hokejovou sezónu v Soběslavi

Poslední mistrák ze všech kategorií přisoudil los kategorii starších žáků, kteří přivítali favorizovaný Meteor. Ligu staršího...

Junioři ukončili sezónu výhrou

Juniorka dnes ukončila dlouhou sezónu, ve skupině o umístění dokázali naši kluci vybojovat 1. místo, za což si zaslouží gratulaci....