David Čížek | | Muži

Sedm branek v premiéře, Radomyšl odjela s prázdnou

Úspěšnou premiéru v letošním ročníku Krajské ligy mužů má za sebou naše Áčko, které přivítalo na svém ledě houževnatého soupeře od Otavy. Vítězstvím, které vypadá jednoznačně se ale nerodilo jednoduše.

OLH Spartak Soběslav – TJ Sokol Radomyšl

7:4 (4:2, 2:2. 1:0)

Branky a asistence: 1. Točík, 8. Točík, 12. O. Pánek (Točík), 13. L. Karpíšek (M. Kučera), 30. Hák (Hraňo, Žákovský), 35. Žákovský (Hák), 60. Hraňo – 3. Hovora (Koutenský, Kica), 15. Koutenský (Šimoník, Burkoň), 23. R. Volf ml. (Burkoň), 33. Hovora (Březina, Novák)

Rozhodčí: Hamr – Brůha, Ruprecht.

Vyloučení: 5:7; využití: 1:1, v oslabení: 0:0

Sestavy týmů:
OLH Spartak Soběslav: Dvořák – Sládek, Vild, L. Karpíšek, M. Karpíšek, Šafář – Hák, Žákovský, Hraňo, O. Pánek, Točík, Píha, Kučera, Máca, Zajíc
TJ Sokol Radomyšl: Kafka – R. Volf ml., P. Procházka, Burkoň, F. Procházka, Koutenský – Gába, Hovora, Kica, Řehoř, Šimoník, Jiřinec, Novák, Jungbauer, Březina

Komentář: Raketový nástup předvedl Spartak, hned v 1. minutě ujel Dominik Točík a svoji samostatnou akci přetavil ve vedoucí branku domácích. Hosté sice záhy Hovorou vyrovnali, ale naše druhá lajna úřadovala dále. V 8. minutě přidal Dominik Točík naší 2. branku a ve 12. minutě poslal parádní přihrávku Oliveru Pánkovi, který zvýšil na 3:1. O necelou minutu později zamířil přesně od modré Lukáš Karpíšek a Spartak vedl 4:1. Hosté to ale nezabalili a v 15. minutě Koutenským snížili na 4:2. Druhá třetina se našemu týmu moc nepovedla. Hosté zlepšili pohyb a zatlačili nás do obranného pásma. Ze svojí převahy vytěžili dvě branky v kleci Jirky Dvořáka, naštěstí jsme i my dokázali na jejich trefy najít odpověď, o naše branky se ve 2. dějství postarali Martin Hák a Honza Žákovský, takže po 40-ti minutách byl stav 6:4 pro modrobílé barvy a trenéři mohli přemýšlet, co zlepšit do závěrečného dějství. Třetí třetina byla jako na houpačce se šancemi na obou stranách, ale oba strážci svatyní byli bezchybní. Gól tak padl až v závěrečné powerplay, blízko k němu měl Míra Máca, který trefil tyč prázdné svatyně Sokola, mrzet nás to nemuselo, protože pár vteřin před závěrečnou sirénou pečetil zisk tří bodů Martin Hraňo. V neděli jednou naši hokejisté do Jindřichova Hradce, za týden v neděli od 17 h je na programu derby s veselskou Lokomotivou.