David Čížek |

Družinka Spartaku vydřela body v Milevsku

Naši hokejisté zajížděli na led 3. týmu tabulky s rozpadlou sestavou, kdy měl náš lodivod David Pánek k dispozici pouze 12 hráčů a duo gólmanů.

HC Milevsko 2010 – OLH Spartak Soběslav

4:6 (0:2, 0:1, 4:3)

Branky a asistence: 41. Kořánek (Mil. Bláha, Suchan), 51. Čunát (Štych), 55. Suchan (Štych, Hamerle), 59. Mil. Bláha (Nevolný) – 16. Hraňo (Žákovský), 16. Máca (Šafář), 39. Kučera (Píha), 48. Pánek, 56. Píha (Hák), 60. Hák (Hraňo)
Rozhodčí: Vovčko – Mašek, Kubíček.
Vyloučení: 3:8, využití: 2:1, v oslabení: 0:2, střely na branku: 34:22.

Sestavy týmů:

HC MilevskOLH Spartak Soběslav: Křiklán – Smíšek, Sládek, M. Karpíšek, Skalický – Hák, Žákovský, Hraňo, O. Pánek, Píha, Kučera, Máca, Šafář

Komentář: V úvodním dějství Spartak domácí tým dokonale zaskočil, hráči plnili do puntíku stanovenou taktiku a domácí tým jasně přehráli a odcházeli do kabin s vedením 0:2, o branky se postarali Martin Hraňo a Míra Máca. Od druhé třetiny zvýšilo Milevsko obrátky a dostalo se více do hry. V naší třetině jsem zažívali horké chvilky, kdy Martin Křiklán musel vytáhnou několik skvělých zákroků a náš tým tím výrazně podržel. Naši hokejisté dokázali vytěžit z minima maximum a v závěru tohoto dějství přidali Martinem Kučerou třetí branku do Pancovy svatyně. Do závěrečné fáze utkání jsme vstupovali v oslabení, domácí dokázali tuto přesilovku přetavit jejich úvodní trefu a snížili na 1:3. Tato branka ještě více povzbudila jejich touhu po vyrovnání a naše formace v čele s výborným Martinem Křiklánem eliminovaly nájezdy milevských útočníků. Uklidnění na naše hokejky přinesla přesilová hra, kterou využil po parádní individuální akci Oliver Pánek a ve 48. minutě to bylo znovu o tři branky. Po vstřelené brance jsme měli další šance, ty jsme nevyužili a tak se dostali ke slovu domácí, kterým se podařilo do 55. minuty snížit na 3:4 a schylovalo se k dramatické koncovce utkání. Tu ale zvládl lépe náš tým, v 56. minutě překonal Pance Honza Píha, domácím se sice podařilo v 59. minutě snížit na 4:5, ale rozhodující úder zasadila domácí dvojice Honza Žákovský - Martin Hák, kdy se prvně jmenovaný zmocnil při power play Milevska puku a posunul ho nezištně na Martina Háka, který do prázdné klece nezaváhal. Naše družinka ukázala, jak se bojuje o body, dnes to nebylo až na výjimky o kráse, ale o bojovnosti, nasazení a skvělém gólmanovi. KLOBOUK DOLŮ!