David Čížek |

Krumlov rázně uťal vítěznou šňůru Spartaku

Na ledě loňského vítěze Krajské ligy se našim hokejistům nedařilo dle představ a jejich výkon zůstal hodně za očekávání kormidelníků naší střídačky.

HC Slavoj Č. Krumlov – OLH Spartak Soběslav

7:4 (2:1, 3:2, 2:1)

Branky a asistence: 2. Ungr (Vondřich, Kadlec), 13. Svěchota (Fučík, Břečka), 24. Fučík (Svěchota), 26. Ungr (Vondřich), 35. Svěchota (Berný, Gallistl), 46. Fučík (Kadlec), 60. Svěchota (K. Šťastný) – 4. Hák (L. Karpíšek), 22. O. Pánek (Sládek), 24. M. Kučera (Zajíc), 43. Hraňo (Žákovský)

Rozhodčí: Šperl – Karlín, Mart. Šesták.
Vyloučení: 6:5, navíc Malovec (ČK) 5 minut + do konce, využití: 0:2, v oslabení: 0:0 

Sestavy týmů:
HC Slavoj Český Krumlov: Pícha – Malovec, Andrýsek, Břečka, Gallistl – Svěchota, K. Šťastný, Fučík, Kadlec, Ungr, Vondřich, M. Šimek, Berný, Řepa
OLH Spartak Soběslav: Křiklán (24. Dvořák) – Smíšek, L. Karpíšek, Prokůpek, Sládek, Skalický – Hák, Žákovský, Hraňo, Pánek, Točík, Píha, Zajíc, Máca, Kučera

Komentář: Domácí se dostali rychle do vedení, ale Spartaku se podařilo Martinem Hákem v 5-ti minutové přesilovce vyrovnat. Bohužel další branku hosté v této početní výhodě nepřidali. To povzbudilo domácí Medvědy, jejichž rychlé bruslení a důraz nám dělaly velké problémy a výsledkem byla druhá branka v naší svatyni. Výkon v prvním dějství měl k ideálu hodně daleko a Spartak musel zabrat, pokud chtěl v Krumlově pomýšlet na úspěch. Vstup do druhé třetiny nám vyšel, Oliver Pánek šikovně tečoval střelu Petra Sládka a ve 22. minutě bylo vyrovnáno. Poté se opět prosadili domácí za přispění našeho brankáře, který si puk srazil do vlastní branky a řekla si o střídání. Ale i na tuto branku jsme našli odpověď. Martin Kučera se trefil backhandem přesně pod víko Píchovy klece a bylo to 3:3. Medvědi si po 114 vteřinách vzali vedení zpět, to Ungr trefil přesně pravý vingl branky strážené Jirkou Dvořákem. Poté přišla série vyloučení na naší straně, která jsme všechna dokázali ubránit, ale stála nás opravdu hodně sil. Spartak se v této části hry již střelecky neprosadil, za Medvědy se trefil Svěchota a dal domácím klidné dvoubrankové vedení. To umazal na rozdíl jediné branky ve 43. minutě soběslavský střelec posledních utkání Martin Hraňo, ale to bylo co se týká branek z naší strany vše. I přes změny v sestavě a zlepšený projev nedokázal Spartak v závěrečném dějství k této brance přidat další a tak skórovali již jen domácí a to hned dvakrát, což znamenalo konečné skóre 7:4  a zasloužený zisk bodů pro tým v zelených dresech. Přísnější měřítko dnes snesl pouze výkon útočníka Olivera Pánka a obránců Tomáše Skalického s Lukášem Karpíškem, zbytek týmu v čele s oběma gólmany zůstal hodně za očekáváním.