David Čížek | | Muži

Spartak smázl Vimperk a živí naději na play off

Předposlední únorová neděle přivála k Lužnici tým HC Vimperk, který se vyhřívá na 5. místě tabulky. SPartak bojující o účast v osmičce pro play off musel každopádně bodovat, jakýkoliv jiný výsledek by znamenal téměř jistě ztrátu šance na účast v nadstavbové části KL.

OLH Spartak Soběslav – HC Vimperk

7:2 (2:1, 2:1, 3:0)

Branky a asistence: 1. Žákovský (Hraňo), 5. Hraňo (Žákovský, Hák), 29. Hraňo (Žákovský, Hák), 38. Zajíc (Žákovský), 51. Hák (Hraňo, Sládek), 53. Hraňo (Hlaveš), 57. Žákovský (Hák) – 11. Paule, 37. R. Sitter (Korous)

Rozhodčí: Pexa – P. Němec, F. Strnad.
Vyloučení: 6:7, navíc Hraňo (SOB) 10 min., využití: 2:1m, v oslabení: 0:0 
Sestavy týmů: 
OLH Spartak Soběslav: Dvořák – Punčochář, Sládek, Kubeš, M. Karpíšek – Hák, Žákovský, Hraňo, Hlaveš, Píha, Kučera, Skalický, Šafář, Zajíc
HC Vimperk: Podskalský (5. Robl) – Vítovec, Chaloupka, Kačmár, J. Předota, Sitter, Horejš – Binder, Hanzal, Paule,  Lang, Suchánek, Novotný, Bárta, Korous, Fleischman

Komentář: Parádní hokej viděly dvě stovky diváků na soběslavském zimním stadionu. Perfektní výkon gólmana Jirky Dvořáka, nebývalá produktivita našich hráčů a zodpovědná obranná činnost celého týmu byly základními stavebními kameny našeho vítězství, které je pro náš tým hodně důležité s ohledem na gradující konec základní části. Střelecky řádil náš první útok, který se postaral hned o 6 branek v síti vimperských brankářů a n 7. brance měl rovněž podíl. Hattrickem se blýskl Martin Hraňo, 5 kanadských bodů si připsal Honza Žákovský, 4 pak Martin Hák. Za týden jede náš tým do Tábora, kde sehraje v neděli 25.2. od 17 h další zápas, který bude přímým soubojem v boji o osmičku.