David Čížek | | Muži

Spartak veze z Veselí bod

První utkání v roce 2018 sehráli naši muži v Prefa aréně ve Veselí nad Lužnicí. Tradiční derby přineslo solidní divácké kulise pěkný hokej se spoustu branek.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – OLH Spartak Soběslav

7:6 PP (2:1, 1:2, 3:3 – 1:0)

Branky a asistence: 6. Čáp (Arnold), 17. Chlaň (Mikeska, J. Míchal), 38. Nehoda (Mikeska), 49. Čáp (Chlaň), 55. Chlaň (Mikeska), 55. M. Drs (Arnold, J. Míchal), 65. Chlaň (Mikeska) – 12. Žákovský (Sládek), 28. Hák (Smíšek, Punčochář), 31. Hraňo (Žákovský, L. Karpíšek), 52. Punčochář (Žákovský), 56. Žákovský (Smrž), 56. Žákovský (Punčochář, Smrž)

Rozhodčí: D. UrbanJan Lang, F. Strnad.
Vyloučení: 7:11, navíc Dušák (VES), Píha (SOB) 10 minut, využití: 4:2, v oslabení 0:0
Sestavy týmů:
TJ Lokomotiva Veselí n. L.: Dvořák – Nehoda, Chlaň, M. Drs, L. Míchal, Krampl, Kyml – J. Míchal, Mikeska, Bůžek, Čáp, Arnold, Dušák, Klimeš, R. Benda, Vlach
OLH Spartak Soběslav: Dvořák – Punčochář, Sládek, L. Karpíšek, Smíšek, M. Karpíšek, Skalický – Hák, Žákovský, Hraňo, Kučera, Píha, Smrž, Máca, Zajíc

Komentář: Divácky atraktivní derby viděla veselská Prefa aréna. Po opatrném úvodu utkání měli více ze hry domácí hokejisté, kteří otevřeli skóre utkání v 6. minutě, Jirku Dvořáka prostřelil po vyhrané buly Martin Čáp. Spartaku se podařilo vyrovnat ve 13. minutě, kdy se trefil přesně nad rameno domácího gólmana Dvořáka Honza Žákovský. Poslední slovo ale měli v této třetině domácí, kteří přidali v 17. minutě druhou branku, v přesilové hře pálil přesně Chlaň a do kabin šli veseleji domácí hokejisté. Druhá třetina pak patřila našemu týmu a domácí lavičku tento vývoj viditelně zaskočil. Spartaku se podařilo otočit skóre po brankách Martina Háka a Martina Hraňa, litovat můžeme nevyužité přesilovky 5 na 3, kterou jsme nesehráli dle představ. Domácím se podařilo v závěru druhého dějství Nehodou vyrovnat a do 3. třetiny se šlo za stavu 3:3. Závěrečné dějství přineslo stejný počet branek, jako úvodní dvě třetiny. skóre se přelévalo jako na houpačce. Do vedení poslal domácí ve 49. minutě v přesilovce šikovnou tečí Chlaňovy střely Čáp. Srovnáno bylo o 3 minuty později, dvojnásobnou početní výhodu využil Spartak, kdy projektil z hole Petra Punčocháře skončil za bezmocným gólmanem Lokotky. Dvojnásobnou početní výhodu měla následně i Lokomotiva a její hráči s ní naložili výborně. Červené světlo za svatyní Jirky Dvořáka svítilo hned dvakrát, úspěšnými střelci byli Chlaň a Drs. Do konce utkání zbývalo 5 minut a na naše hokejisty by si v tuto chvíli vsadil málokterý fanoušek. O minutu později ale bylo hodně veselo v modrobílém táboře. Honza Žákovský dokázal v krátkém časovém sledu dvakrát překonat Dvořáka ve veselské kleci a srovnal skóre na světelném ukazateli na 6:6 a zkompletoval svůj hattrick. Velký podíl na obou brankách měl Jiří Smrž. Do konce základní hrací doby již žádný z týmů další branku nepřidal a o prémiovém bodu rozhodovalo prodloužení s následnými samostatnými nájezdy. Prodloužení se hrálo 3 na 3 a na hokejistech obou týmů bylo vidět, že toho mají plné zuby. Šťastnějším týmem byla nakonec veselská Lokomotiva, která dokázala využít v závěru prodloužení přesilovou hru, ve které zkompletoval druhý hattrick večera domácí obránce Chlaň a bor navíc zůstal v Prefa aréně.